Spekkoekvla (nieuw)

spekkoekvla

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 60 g suiker
  • 40 g maizena
  • 2 eierdooiers
  • snufje zout
  • 3 eetlepels Spekkoekkruiden
  • 1 el Rum of rum aroma
  • Rozijnen

Bereiding
Meng 2 eetlepels melk met suiker, maïzena, snufje zout en eierdooiers in een kommetje tot een egaal dik papje. Breng de rest van de melk samen met de 3 eetlepels Spekkoek kruiden op een laag vuur onder voortdurend roeren aan de kook, zet het vuur wat lager.
Schenk 2 tot 3 el warme melk bij het maïzena papje en roer het goed. Doe het papje bij de kokende melk en laat het nog 5 minuten doorkoken. Pas op dat de melk niet aanbrand, dus ook goed over de bodem en langs de randen roeren. Over schenken in een kan of kom. Voeg een handvol rozijnen (of naar smaak) en 1 el Rum toe. Dek de kom af met plastic folie, waarbij de folie de bovenkant van de vla raakt om vel vorming te voorkomen. Laat eerst afkoelen en zet daarna minimaal een uur in de koelkast.

Tip:
Wanneer je de vla meer het uiterlijk van Spekkoek wilt geven kun je de vla mengen met vanillevla. Om de smaak te versterken kun je er dan in plaats van 3 eetlepels spekkoekkruiden er 4 eetlepels in doen.
Selamat makan!

error: Content is protected !!