Crema des Indes (nieuw)

Crema 600x300Ingrediënten Crema

• 1 eetlepel maïszetmeel, losgemaakt in een beetje water
• 4 eierdooiers
• 1/2 liter melk
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel gemberpoeder
• 1/2 theelepel nootmuskaat
• mespuntje kruidnagelpoeder
• 80 gram kristalsuiker

Breng de melk met de kruiden aan de kook. Haal de pan van het vuur. Klop de eierdooiers  en 80 gram kristalsuiker in een beslagkom tot een schuimig geheel. Voeg beetje bij beetje de melk uit de pan toe en blijf mixen. Doe het mengsel in een kookpan op een zacht vuur. Doe de maïszetmeel er bij en roer goed door. Het mengsel mag niet koken. Doe het mengsel in ovenvaste schaaltjes en laat ze afkoelen in de koelkast.

Ingrediënten Mangosaus

• 1 rijpe mango
• sap van een halve limoen
• half vanille stokje
• 1 cm jahe (gember)
• suiker naar smaak
• eventueel water

Pureer de mango met een mixer. Verhit de mango in een kookpan en voeg het limoensap, het vanille stokje en jahe toe. Voeg naar smaak suiker toe. Voeg een beetje water toe als het geheel niet vloeibaar genoeg is. Laat de mangosaus afkoelen in de koelkast.

Serveer de afgekoelde Crema des Indes met een laagje Mangosaus.

 

Selamat makan!

error: Content is protected !!