Test: Katjang Shanghai

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGemak dient de mens. De moderne Indo heeft het druk en de Indische toko ligt niet altijd op de route. Gelukkig verkopen supermarkten meer en meer Aziatische producten. Maar hoe verhouden deze producten zich tot die van de toko? Deze keer vergelijken we Katjang Shanghai van de Plus, Albert Hein, Coop en Toko, met een blinde test.

 

 

 

 

 

Yvonne (moeder van twee, Indisch)

 1. Deze vind ik wel lekker maar ik mis knoflook, en te zout. Geen echte Katjang Shanghai.
  Van 1 tot 10 geef ik deze een 7.
 2. Het zelfde, alleen deze is iets minder lekker. Een 6.
 3. Ja dit is de echte! Dat heb ik goed geraden toch? Deze krijgt een 7.
 4. Te zout, niet lekker! Een 5.

Paul (getrouwd met een Indische)

 1. Goed erg lekker, lekker zout.
 2. Deze geef ik een 7.
 3. Ook lekker, lekker zout. Ook een 7
 4. Deze vind ik minder lekker. Ik houd meer van zout. Een 6.
 5. Deze vind ik het lekkerst en is het zouter.
 6. Een 9.

Jeroen (Indisch)

 1. Deze is lekker maar een beetje zout. Smaakt net als borrelnootjes. Een 6.
 2. Een beetje flauw maar wel aardig. Een 7.
 3. Lekker. Een sterke smaak, dit is de echte. Een 8.
 4. Lekker zout. Smaakt ook erg als borrelnootjes, lijkt op nummer 1. Een 6.

Shanghai uitslagQua ‘lekkerheid’ scoorden alle noten een voldoende, één scoorde net iets hoger. Echter waren de twee ‘ervaringsdeskundigen’ (degenen die van kinds af aan Katjang Shanghai snoepen) het er over eens dat slechts één smaakte zoals Katjang Shanghai hoort te smaken.

error: Content is protected !!