Wat is een Indo?

Indo-Europeaan Indo is de afkorting van Indo-Europeaan. Indo-Europeaan is een begrip uit voormalig Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Een Indo of Indo-Europeaan is iemand… meer »

Dynamisch duo

De oorsprong van Keroncong (krontjong) ligt waarschijnlijk in het dorp Tugu iets ten oosten van Batavia. (Tegenwoordig is Tugu een wijk van Jakarta).… meer »

Eetbare origami

Ketupat is in palmblad gekookte rijst dat bij speciale gelegenheden gegeten wordt. Het gevlochten mandje waar de rijst in gekookt wordt heet de… meer »

Sepak Takraw

Sepak Takraw is een in Zuid-Oost Azie populaire sport. Het is een soort voetvolley op een badminton veld. Het is de bedoeling dat… meer »

Melati in de tuin

De Melati of Jasmijn is een voor Indo’s en Indonesiërs zeer bekende plant. De plant, met vele helderwitte bloemen, wordt gewaardeerd om zijn… meer »

Indisch reizen: Malakka

Malakka Buiten Indonesië en Nederland zijn er in Maleisië ook interessante plekken voor Indo’s om te bezoeken. Een van die plekken is Malakka… meer »

Indische Kersttraditie

Zwartzuur of Bebek suwar suwir is een van oorsprong Indisch gerecht, dat traditioneel tijdens de kerstdagen gegeten werd met gekookte of gebakken aardappelen,… meer »

Meditatief boogschieten

Jemparingan, Javaans boogschieten, is een traditie nagelaten door Sultan Hamengku Buwono IX van Yogyakarta, die de sport ging beoefenen in 1934. Tot op… meer »

De Indo Kebaya

De Indo-Europese kebaya, ook wel Kebaya Belanda genoemd, is een soort blouse die door Indo-Europese- en Europese vrouwen gedragen werd. De katoenen kebaya… meer »

Cak & Cuk

Oorsprong De oorsprong van Keroncong (krontjong) ligt in het dorp Tugu iets ten oosten van Batavia (tegenwoordig is Tugu een wijk van Jakarta).… meer »

Pagina 1 van 212
error: Content is protected !!